29.01.2024

Generelt

Dette er personvernerklæringen til Mobit Norge AS ("Mobit"), et norsk selskap med adresse Kokstadflaten 35, 5257 KOKSTAD. Når du besøker våre nettsider eller kjøper varer eller tjenester fra en av våre forhandlere (se oversikt over disse her) kan vi behandle personopplysninger om deg slik det er beskrevet i det følgende. I slike situasjoner opptrer vi som behandlingsansvarlig og du kan henvende deg til oss med alle spørsmål relatert til vår behandling av dine personopplysninger slik det forklares under.

 

Beskyttelse av dine personopplysninger er veldig viktig for Mobit. Vi innhenter og bruker bare dine personopplysninger innenfor gjeldende rett slik det følger av personopplysningsloven og EUs personvernforordning nr. 2016/679 (GDPR) som gjennomført i norsk rett. Når vi her bruker uttrykk som "personopplysninger", "behandling", "behandlingsansvarlig" og "databehandling", har disse samme meningsinnhold som fremsatt i personopplysningsloven.

 

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

 

Opplysninger som knytter seg til ditt kjøp

 

Når du kjøper varer og tjenester fra vår nettside www.mobit.no, våre egne butikker eller våre medlemsbutikker, behandler vi de personopplysningene du oppgir slik som navn og kontaktinformasjon (inkludert adresse, e-post og telefonnummer) og betalingsinformasjon. Denne informasjonen innhentes og behandles for at vi skal kunne yte varer og tjenester til deg, håndtere returnerte varer og administrere din konto på våre nettsider (hvis du har opprettet en konto).

 

Det kan også hende vi behandler personopplysninger for å sende varsler når et produkt er inne på lager, for å sette i stand en tjeneste dersom du har etterspurt det, for å behandle tilbakemeldinger du har gitt angående kundeservicekontakt du har hatt med oss, for å gi deg beskjed dersom du har vunnet en konkurranse du har meldt deg på, for å kontakte deg dersom det er problemer med levering av varer du har bestilt eller gi deg annen informasjon som er relevant for produktet eller tjenesten du har kjøpt. Vi kan også analysere kjøpene gjort av ulike kundegrupper. Dette gjør vi for å forfølge vår berettigede interesse om å utvikle våre produkter og tjenester.  

Når du besøker en av våre butikker eller en uavhengig Mobit forhandler kan det hende vi bruker kameraovervåking som sikkerhetstiltak.

 

Slike opplysninger behandles dels fordi det er nødvendig for å overholde en avtale med deg, og dels fordi det er nødvendig for å forfølge vår berettigede interesse i å kommunisere effektivt med deg slik at vi kan yte best mulig tjenester til våre kunder. 

 

Selv om denne typen behandling ikke har grunnlag i ditt samtykke kan du alltid kontakte oss hvis du har spørsmål. Du kan også anmode at vi stanser behandlingen slik det er beskrevet under. 

 

Informasjon for å utføre support tjeneste

 

Hvis du kjøper en Mobit Support tjeneste, kan vi be om informasjon som navnet ditt, kontaktinformasjonen din (inkludert e-postadresse og telefonnummer), kontoinformasjon, PIN-koder og brukerkoder. Vi samler inn og behandler denne informasjonen for å kunne tilby tjenestene til deg. 

 

Du kan alltid be oss om å ikke registrere denne informasjonen, men i så fall vil vi ikke kunne utføre tjenesten i sin helhet. Tjenesten kan fortsatt leveres, men du må opprette og sette opp kontoer selv. For utvalgte tjenester må du fjerne evt PIN-koder eller brukerkoder på enheten din for at vi skal kunne utføre tjenesten.

 

Opplysningene behandles dels fordi det er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg, og dels fordi det er nødvendig for å kunne hjelpe deg på best og mest effektiv måte i hele tjenesteperioden og dermed for å kunne yte service på høyeste nivå til våre kunder.

 

Selv om vi ikke baserer denne behandlingen på ditt samtykke, kan du når som helst kontakte oss hvis du har spørsmål, og du kan be om at vi stopper behandlingen av personopplysningene dine. Se mer om dette nedenfor.

 

Kommentarer

 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

 

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

 

Media

 

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

 

Informasjonskapsler

 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

 

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

 

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

 

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

 

Innebygd innhold fra andre nettsteder

 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

 

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

 

Direkte markedsføring i eksisterende kundeforhold

 

Dersom du har et løpende avtaleforhold med Mobit eller en av Mobits forhandlere, for eksempel hvis du har mobilabonnement eller andre løpende avtaler, eller har handlet hos Mobit eller en av Mobits forhandlere siste 12 måneder vil vi kunne sende deg nyhetsbrev og markedsføringsmateriale som er relevant for dette konkrete avtaleforholdet. Dette kan for eksempel være informasjon om produkter og tilbud som er relevant for oppgradering av ditt produkt eller tilbehør til ditt produkt. Henvendelsene vil kun inneholde markedsføring som er relevant for de produktene eller tjenestene ditt avtaleforhold knytter seg til, og du kan når som helst be om at utsendelse av slik informasjon opphører.

 

Informasjonskapsler og analyseverktøy

 

Mobit Norge AS bruker ulike analyseverktøy og lagrer informasjonskapsler (cookies) på mobit.no (med tilhørende nettsteder). Informasjonskapsler er små tekstfiler som våre nettsteder lagrer på din datamaskin, slik at vi kan gjenkjenne deg som bruker og gi deg tilpasset innhold og tjenester når du besøker nettstedene våre. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

 

Ved å besøke vår nettsteder samtykker du i at vi benytter informasjonskapsler/cookies slik som beskrecet i vår cookie policy, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse.

 

Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger:

  • Google Analytics
  • Facebook Analytics
  • Hotjar
  • Google Tag Manager benyttes til å organisere og styre script som kjører på våre nettsteder.

 

Sikkerhet

 

Vi tar digital sikkerhet på alvor. All utveksling av personopplysninger sendes kryptert med såkalt SSL. Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling håndteres av våre leverandører av betalingsløsninger.

 

Do not track

 

Dersom du aktiverer Do Not Track-funksjonen i din nettleser, vil vi etter beste evne skru av all sporing av ditt besøk på våre sider. Per dags dato iverksetter vi følgende tiltak:

 

Registrering av besøksstatistikk i Google Analytics anonymiserer din IP-adresse
Adform-scripts ekskluderes fra alle sidevisninger
For mer informasjon om Do Not Track, se http://donottrack.us/

 

Hvem vi deler dine opplysninger med

 

Det kan hende vi deler dine personopplysninger med våre samarbeidspartnere og andre konsernselskap, for eksempel de uavhengige Mobit forhandlerne (se her for oversikt over disse),våre distributører, våre logistikksamarbeidspartnere for å transportere varer og tjenester hjem til deg, reparatører, leverandører av IT tjenester, leverandører av kartlegging og markedsføringstjenester, tilbyder av produkter, tilbyder av revisjonstjenester og/eller tilbyder av betalingstjenester som du har valgt.

 

I alle andre tilfeller deler vi ikke dine personopplysninger med tredjeparter, unntatt når vi er pliktig under loven, eller hvis vi har ditt uttrykkelige samtykke.

 

Lagring av dine opplysninger

 

Vi lagrer dine personopplysninger på servere som er sikkert plassert innenfor EU/EØS-området. Fordi vi tar personvern alvorlig, overfører vi ikke dine personopplysninger utenfor EU/EØS, og alle våre databehandlere er underlagt streng taushetsplikt i relasjon til dine personopplysninger. I visse tilfeller kan det imidlertid være nødvendig å overføre dine personopplysninger utenfor EU/EØS. Dersom det er tilfellet vil vi sørge for at dataoverføringen er underlagt de påkrevde sikkerhetsgarantiene i henhold til GDPR, for eksempel standard personvernklausuler godkjent av EU-kommisjonen eller overføring basert på at det aktuelle landet har fått en beslutning om tilstrekkelig vernenivå. Du kan få ytterligere informasjon om slike garantier ved å kontakte oss slik beskrevet under.

 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

 

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

 

Hvis du har en konto hos Mobit eller hos en av våre forhandlere eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg eller retter eventuelle feil i slike opplysninger. Krav om sletting omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med oss dersom du har noen klager tilknyttet vår behandling av dine personopplysninger. Vennligst foreta anmodninger omhandlende disse spørsmålene slik det er redegjort for over i denne personvernerklæringen. Vi informerer også om at du etter loven har rett til å klage til Datatilsynet.

 

Oppdateringer og endringer

 

Denne personvernerklæringen kan bli oppdatert eller endret. Når vi publiserer endringer i denne personvernerklæringen vil vi inkludere datoen for siste oppdatering. Hvis det foretas endringer av avgjørende betydning for denne erklæringen eller for hvordan vi behandler dine personopplysninger vil vi varsle deg. Varslingen skjer enten ved at vi publiserer en tydelig beskjed om endringene før de implementeres eller ved at vi sender deg et varsel direkte.

 

Oppdatering og endring av opplysninger

 

Ønsker du å oppdatere eller endre opplysningene knyttet til din bruker hos oss? Dette kan gjøres via denne lenken : Rediger konto - Mobit

 

Kontaktinformasjon

 

Ønsker du at få slettet, endret, overført, begrenset eller tilsendt de personlysninger vi har registrert på deg, kan du gjøre det via dette skjemaet. Om du har spørsmål angående denne personvernerklæringen eller personvern på våre nettsider kan du kontakte vår kundeservice.